Keitä olemme

_MG_6322_3_4

Auranmaan hunaja on osa Murtolan maatilaa (www.murtola.com), joka sijaitsee Marttilassa. Maatila on kasvinviljelytila, jossa luonnonhoitopellot hoidetaan mehiläisten ehdoilla. Maatilaa hoitaa pääosin Ville ja vastaavasti Virve hoitaa mehiläistarhausta. Perheeseen kuuluu myös Elias poika, joka touhukkaasti on traktori sekä linkoomo apulaisena.

Kasvinviljelyn Ville on aloittanut jo Eliaksen tapaan pienestä asti, mutta tilan isäntänä aloitti vuonna 2006 sukupolvenvaihdoksella.

IMG_1239Mehiläistenhoiton kiinnostus alkoi tammikuussa vuonna 2012 Hunajayhtymän tiloissa järjestetyssä puolivuotisella mehiläishoidon peruskurssilla. Keväällä 2012 ostimme ensimmäiset kahdeksan mehiläispesää, joilla pääsimme harjoittelemaan ja tutustumaan paremmin kurssin ohella mehiläistenhoitoon. Ensimmäinen kevät, kesä ja syksy erittäin opettavaisia tämän uuden alan kanssa. Ensimmäisen hoitokauden päätteenä meillä oli 21 kappaletta pesiä talveutettavaksi. Omat hunajat linkosimme, pakkasimme ja myimme tilamyyntinä ja markkinoilla.

IMG_0806

Vuonna 2013 Virve aloitti opiskelun Hämeen ammattikorkeakoulussa (Mustiala) mehiläistarhaajan ammattitutkinnon, joka kestää puolitoista vuotta.

Vuonna 2013 sato saatiin myyntiin myös kauppoihin. Samana syksynä aloitimme myös uuden tuotantorakennuksen suunnittelun ja rakentamisen. Talveutettuja pesiä oli 49 kappaletta.

Tavoitteena on noin 300 pesän mehiläistarhaus ja näin saada maatalouden rinnalle toimiva sivutoimi. Molemmista aloista on kuitenkin hyötyä toisilleen, niin pölytyksen ja viljelykasvien kautta.

 

IMG_0870

Virve Kettunen

Puhelinnumero: 0405307489
Sähköposti: virve@auranmaanhunaja,fi

IMG_7582

Ville Virtanen

Puhelinumero: 0405665219
Sähköposti: ville.virtanen@murtola.com