Reseptejä ja Vinkkejä

Täältä löydät hunajan käyttöön vinkkejä ja reseptejä. Saat maukkaita ja terveellisempiä oman kätesi tuotoksia.

HUNAJA LEIVONNASSA:

  • Hunajalla makeutetut leivonnaiset pysyvät tuoreina pitempään
  • Hunaja on kosteaa joten vähennä reseptin nestemäärää hiukan
  • Laske lämpötilaa 5-10 asteen verran ja pidennä kypsymisaikaa
  • 100g normaalisokeria on 70g hunajaa. Kun käytät hunajaa sokerin sijaan, makeus aste pysyy samana ja kalorimääräkin pienenee.

HUNAJAISET MARJAMEHUJÄÄT

  • 250gr mansikka
  • 200gr mustikka
  • 3rkl hunajaa

Sekoita kaikki keskenään sauva- tai tehosekoittimella. Jaa seos muotteihin, laita pakkaseen ja seuraavana päivänä nauttimaan.

Jos ovat kovin tarttuneet reunoihin, lämpimässä vedessä muottia kastaminen auttaa..

HUNAJAINEN OMENAPIIRAKKA

  • 3 munaa
  • 150g hunajaa
  • 100g voita tai margariiniä
  • 1,5 dl vettä (kermaa)
  • 4,5dl vehnäjauhoja
  • 2,5tl leivinjauhetta

Pinnalle:

  • 3-4 omenaa
  • kanelia
  • noin 2rkl hunajaa
  1. vaahdota munat
  2. sulata kasarissa rasva,hunaja ja vesi yhteen
  3. sekoita em. seos haaleana munavaahtoon
  4. sekoita joukkoon vehnä,-leivinjauheseos
  5. Kaada taikina uunipannullle, leivinpaperin päälle
  6. lado omenaviipaleet ja ripottele pinnalle kanelia
  7. Paista uunissa 200 asteessa noin 20min
  8. valuta kuuman piiraan paalle juoksevaa hunajaa. Kun hunaja kuivahtaa, se muodostaa piirakan pinnalle kauniin kiillon.

Lisää hunajareseptejä -> http://www.hunaja.net/resepteja/